Mišković će ipak platiti porez državi

Bez autora
Oct 28 2011

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić kaže da nije tačna informacija da "Delta Maksi" neće platiti porez u Srbiji, nakon obavljene prodaje te kompanije belgijskom trgovinskom lancu "Delez". Svi pripadajući porezi vezani za ovu transakciju će biti plaćeni u zakonski definisanim rokovima i ta procedura je trenutno u toku. Međunarodni lanac maloprodajnih objekata iz Belgije, kompanija "Delez Grupa", kupila je "Delta Maksi" ove godine za 932,5 miliona evra. List "Danas" objavio je da vlasnik kompanije "Delta" Miroslav Mišković neće državi Srbiji platiti porez na transakciju kojom je svoje udele u privrednom društvu "Delta maksi" prodao belgijskoj kompaniji "Delez. Taj list preneo je odgovor Poreske uprave Srbije koja je saopštila da je Mišković poreza oslobođen po osnovu Ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja iz 1986. godine između Srbije i Kipra.

Mišković će ipak platiti porez državiDržavni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić kaže da nije tačna informacija da "Delta Maksi" neće platiti porez u Srbiji, nakon obavljene prodaje te kompanije belgijskom trgovinskom lancu "Delez".

"Svi pripadajući porezi vezani za ovu transakciju će biti plaćeni u zakonski definisanim rokovima i ta procedura je trenutno u toku", rekao je Nikezić na konferenciji za novinara posle sednice Vlade Srbije.

Međunarodni lanac maloprodajnih objekata iz Belgije, kompanija "Delez Grupa", kupila je "Delta Maksi" ove godine za 932,5 miliona evra.

List "Danas" objavio je da vlasnik kompanije "Delta" Miroslav Mišković neće državi Srbiji platiti porez na transakciju kojom je svoje udele u privrednom društvu "Delta maksi" prodao belgijskoj kompaniji "Delez.

Taj list preneo je odgovor Poreske uprave Srbije koja je saopštila da je Mišković poreza oslobođen po osnovu Ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja iz 1986. godine između Srbije i Kipra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik